2015 m. liepos 14 d., antradienis

Juodi makaronai su jūros gėrybėmis

Porcijos: 1


Mane baisiai nervina, kai būdama kokioje šalyje nesuprantu kas parašyta ir ką žmonės kalba. Vis mąstau, gal tai tipiška filologinė liga?..
Ispanų kalba iš esmės nėra joks kosmosas, juo labiau, kad panaši į italų, kurios pradinuko lygį aš jau beveik pasiekiau.  Visgi apsipirkinėjant per atostogas Ispanijoje iškildavo keblumų, nes diduma prekių pas juos, matyt, eksportuojama tik į Portugaliją, o visa kita belieka vietiniam naudojimui. Viskas, ką supratau pirkdama juodus makaronus, buvo espagueti ir 9 minutos. Todėl ir nusprendžiau – imu!
Iki šiol juodų makaronų ragauti neteko, tad buvau priversta pagūglinti kas tai ir su kuo tai valgoma tiesiogine to žodžio prasme. Taigi, spagečiai su sepijų rašalu dažniausiai derinami su jūros gėrybėmis. Ok. Taip ir padarysim.

Patiekalas gavosi paprastas, labai greitai paruošiamas, nekaloringas ir neriebus ir tuo pačiu nekasdienis.

Ko ir kiek reikia:

50 g juodų spagečių
100 g jūros gėrybių*
30 g grietinės**
20 ml balto vyno
Šiek tiek citrinos sulčių
Prieskonių

* Pagal pageidavimą. Aš šį kartą norėjau išbandyti tokį jūros gėrybių mixą: krevetės, kalmarai, aštuonkojai, midijų mėsa.
**Naudoju 12 % riebumo grietinę. Norint riebiau, ją galima pakeisti riebesne grietine arba grietinėle.

Ką ir kaip daryti:

1. Statome virti spagečius, paruošimas 8-9 minutės.
2. Makaronams verdant į keptuvę su įkaitintu balto vyno, grietinės, citrinos ir prieskonių padažu įdedame jūros gėrybes ir troškiname iki 5 min.
Štai ir viskas :)


Maistinė vertė gaminant pagal šį receptą
1 porcija: 200 g
Kalorijos
302
Riebalai
6
Angliavandeniai
38
Cukrus
1,3
Baltymai
21


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą