Porcijos: 1
Mane baisiai nervina, kai
būdama kokioje šalyje nesuprantu kas parašyta ir ką žmonės kalba. Vis mąstau,
gal tai tipiška filologinė liga?..
Ispanų kalba iš esmės
nėra joks kosmosas, juo labiau, kad panaši į italų, kurios pradinuko lygį aš
jau beveik pasiekiau. Visgi
apsipirkinėjant per atostogas Ispanijoje iškildavo keblumų, nes diduma prekių
pas juos, matyt, eksportuojama tik į Portugaliją, o visa kita belieka vietiniam
naudojimui. Viskas, ką supratau pirkdama juodus makaronus, buvo espagueti ir 9 minutos. Todėl ir nusprendžiau – imu!
Iki šiol juodų makaronų
ragauti neteko, tad buvau priversta pagūglinti
kas tai ir su kuo tai valgoma tiesiogine to žodžio prasme. Taigi, spagečiai su
sepijų rašalu dažniausiai derinami su jūros gėrybėmis. Ok. Taip ir padarysim.
Patiekalas gavosi
paprastas, labai greitai paruošiamas, nekaloringas ir neriebus ir tuo pačiu nekasdienis.
Ko ir kiek reikia:
50 g juodų spagečių
100 g jūros gėrybių*
30 g grietinės**
20 ml balto vyno
Šiek tiek citrinos sulčių
Prieskonių
* Pagal pageidavimą. Aš
šį kartą norėjau išbandyti tokį jūros gėrybių mixą: krevetės, kalmarai,
aštuonkojai, midijų mėsa.
**Naudoju 12 % riebumo
grietinę. Norint riebiau, ją galima pakeisti riebesne grietine arba grietinėle.
Ką ir kaip daryti:
1. Statome
virti spagečius, paruošimas 8-9 minutės.
2. Makaronams
verdant į keptuvę su įkaitintu balto vyno, grietinės, citrinos ir prieskonių
padažu įdedame jūros gėrybes ir troškiname iki 5 min.
Štai ir viskas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą